Tinka Tündi OnlineAsszisztencia

Tinka Tündi

Ki az a virtuális asszisztens?

“A virtuális asszisztens, egy gyűjtő fogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból segítenek egy-egy vállalkozásnak (vagy akár egyszerre többnek is), támogatják annak működését.” (Forrás: VAM).

Mivel foglalkozom?

Egyéni vállalkozók, kisvállalkozások munkáját támogatom akár havi néhány órában; legyen szó adminisztratív feladatokról, tartalomgyártásról, közösségi oldalak kezeléséről vagy bemutatkozó weboldal készítéséről. (Erről bővebb információ itt található.)

Hogyan lettem virtuális asszisztens?

Az én személyes receptem: munkamánia + folyamatos tanulni akarás. Virtuális asszisztensként ráadásul több különböző szakterület működésére is betekintést nyerhetek, ami nagyon izgalmas.

Írhatnám, hogy rögtön tudtam, mit akarok és magabiztosan, önbizalommal felvértezve, saját magamba vetett megingathatatlan hittel vágtam bele. De nem. 

Rengeteg utánajárás, önismeret, folyamatos tanulás áll mögöttem és sokszor ennyi még előttem.

Már az alapszakos főiskolai éveim alatt sem tudtam megállni szinte egy percre sem. Tanultam és mellette dolgoztam, majd ez megfordult, dolgoztam és mellette tanultam: így lettem közgazdász. És, hogy teljes munkaidős állás és a levelezős mesterképzés alatt biztosan ne unatkozzak, bér és TB ügyintéző. (Erről bővebb információ található LinkedIn profilomon.)

5 ok, amiért ezzel kezdtem foglalkozni

A virtuális asszisztencia kifejezéssel valamelyik Facebook csoportban találkoztam néhány évvel ezelőtt. Miért kezdtem el ezzel foglalkozni?

  1. Az adminisztratív feladatokat szívesen végzem, sőt, néha a legmonotonabb tevékenységek képesek kikapcsolni.
  2. Az írás az egyik “szerelem-tevékenységem”. Ahogy Nick Vujicic mondta: “Mikor találsz valamit, ami annyira leköt, hogy nap, mint nap akár ingyen is csinálnád, akkor célegyenesben vagy. Ha találsz valakit, aki hajlandó érte megfizetni is, akkor megvan a hivatásod.”
  3. Folyamatosan tanulhatok.
  4. Értéket adhatok más vállalkozóknak, hozzásegíthetem őket a sikerhez.
  5. Azzal foglalkozhatok, amit szeretek.
 

A Te munkádat hogyan tudom segíteni?